Morgonpromenaden

Det har redan blivit en rutin av morgonen. Jag går med Maja till hennes nya barnehage runt 9, tar sedan svepet upp mot Frognerparken, passar på att handla det som behövs hem vid Frogner Plass (ibland en kaffe här..) och sedan tillbaka hem igen.
Vid den här tiden är det dags att börja läsa, just nu  "Psycoanalytic critisism- literary theory" Ja, det är precis så tråkigt som det låter. Nästa avsnitt är Postmodernism.. woiiii!!!  Inte kul det heller. Men det brukar bli ganska intressant när man väl kastat sig in och ner i det. Hoppas jag....innerligt!Lite grå morgon på FrognerVackra blommor lyser verkligen upp! Ska köpa ett fång efter att jag har städat...
Hemma igen! Eller som Maja säger, "hemmahuset". Bor man på hotell heter rummet "hemmarummet". Hon har en viss logik..

Liten resa bokad

Jag lever ju efter måttot att man alltid behöver en resa inbokad att se fram emot. Första veckan i oktober har Julia och Eric höstlov och då passar det ju perfekt med en liten kryssning till Köpenhamn! Två nätter på båten och en heldag i land. Mysigt!Nu är det ju inte direkt synd om mig, har även en Parisresa inbokad, jag har bjudit med mig tre  tjejkompisar till fina lilla huset. Det blir julshopping och paris-mys. Men det är i december så mer om det längre fram..

Turister i vår egen stad

En sak som vi inte hade gjort här i Oslo var en sådan där riktig turistgrej- att gå på Operahusets tak.
Det passade idag, mellan regnskurarna tog vi trikken ner till Oslo S och gick därifrån. Olivia och Wille var på besök denna helg så nu har vi alla varit där.
Maja tycker att det är väldigt kul och spännande att åka trikken.. tryggt att ha en storebror att sitta hos.
Ja, så här gick det sedan.....

Nu väntar en lugn och skön söndagkväll. O och W har klivit på bussen hem och här snurrar "Oliver och gänget" på dvdn.

Belöning- gimmie

Oj vad duktig jag har varit idag. Jag har tagit bussen (jag vet, bara det!) med Eric till Töyen badet och simmat 1000 m. Eric simmade nästan 600 vilket är en mycket större bedrift! Hem igen och fixat lite brunch, dubbla toast och smoothie.  Sedan har jag gått i ut i absolut spöregn med den här:Vi promenerade till "lilla ICA" på Bygdöy allé och köpte LÖRDAGSGODIS.
För det är livsviktigt när man är tre år, oavsett väder...

Hem igen och sedan ner till "stora ICA" och storhandlade. Tack och lov fick jag bärhjälp av Julia, Olivia och Wille.

Nu har jag förtjänat ost och vin och det presenteras idag i denna form!


Tjejlunch

Idag hade jag bjudit över två andra "militärfruar". Gena från USA och Monique från Nederländerna. De bor ute i Baerum så det är ju mest vid större sammankomster vi har setts. Supertrevligt var det och en massa att prata om och mycket jämförande hur våra olika länder resonerar och vilka villkor vi är här på.MoniqueGenaOch lite chokladmousse efter en nyttig vegetarisk lasagne...

Dagens kontor

Idag satt jag på United Bakery vid Frogner Plass och pluggade.  Gott kaffe, lugnt och trivsamt.


Objects of desire..

Vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha vill ha

Smythsons ljuvliga härliga underbara handgjorda kalendrar- ja, jag skulle nöja mig med en..


eller en lila?

                

Eller..dream on...


Skolstart

Så gick startskottet! Julia och Eric började skolan efter sommarlovet och därmed är det sista året i Oslo inlett på allvar.  Det var med blandade känslor de gick, ingenting av den nervositet som var i det närmaste bedövande för ett år sedan men med en känsla av utmätt tid. De kommer att få det jättejobbigt den dagen vi ska flytta hem även om det blir roligt på sitt sätt. De har så många vänner och den omedelbara närheten till allt och alla som det ger när man bor mitt i en storstad. Nåja, snart är det vardag och de här känslorna är inte så uppenbara som idag.


Jag gjorde det

Bakade alltså..

En fransk nektarinpaj.
Vi får väl se om det går att äta..
Nationell sorgedag idag

Om allt brukar vara stängt här på söndagar så är det tvärstängt idag eftersom man har utlyst nationell sorgedag för händelserna i centrala Oslo och på Utöya. Vi har ingen aning om vad man gör eller hur man förväntas bete sig idag så vi gör nog mest ingenting. Julia reder upp en massa sladdar och hörlurar, det är väl tråkigt nog för att vara lämpligt idag. Stefan pluggar, det är ju också tråkigt och jag funderar på om man kan baka kanske?  Det är ju och för sig kul..


Grattis!

Idag fyller Majas kusin Erik 18 år! Vi hoppas att han får en kanonfödelsedag men inte för kanon på alla vis, hur bra (eller dåligt) timat är det att fylla 18 en lördag....

Skål och grattis stora kusinen i alla fall!
Daniel, Maja och Erik.


Morgon

I morse åkte vi till Töyenbadet. Julia, jag, Eric och Erics kompis Herman. Suveränt skön start på dagen men man känner hur otränad man är för nu är jag alldeles mör och trött.
Sedan kom vi hem till det nybakade brödet, ännu ljummet, som kalljäst över natten.

Alla hemma!

Ordningen är återställd, alla mina ankungar är hemma igen och jag är nöjd!
Maja började på sitt nya dagis igår och älskar det. Det finns en hel kista där med utklädningskläder(=prinsessklänningar) och hon är helt såld.
Julia och Eric är lediga i en vecka till innan det drar igång.

Bilden nedan är från i påskas när vi var i Brandbo, dags att ta en ny på de tre.


KroatienKom på att jag har några bilder från Kroatien i datorn.  Här hela "dream-crew"!

Maja hade samma klänning på sig i två veckor, vi fick ta av den, tvätta den, hänga den på tork och snabbt på igen...
Den här bilden är från näst sista dagen när vi tankat båten och ska ta oss tillbaka till marinan och lämna igen båten.Här badar vi vid och i vattenfallet utanför Skradin. Helt fantastiskt! Magiskt!
At sea :-)  Vilket vatten... Vi såg delfiner ungefär här. Det här är på min födelsedag. Nära 40 grader varmt. Vi ankrade i en lite vik med smaragdfärgat vatten och med säkert 15 meters siktdjup. 34 grader var det i vattnet.  Visst är det nästan onödigt vackert!?
Watch out

Jorå Norge, se upp för nu utmanas helyllestilen till max. Snart är det dags för ylleunderställ för hela slanten men ännu kan man vara prinsessa och då är man det med besked. Looken för torsdagen...


Heja Maja!

Igen!

Efter ett halvårs uppehåll har nu bloggen fått nytt liv! Vi har just kommit hem till Oslo igen efter en underbar sommar i Kroatien och hemma i Sverige. Extra glad är jag att vi inte var här när attentaten ägde rum här i Oslo. Så fruktansvärt.

Jag tvättar och packar upp, Stefan är på skolan, första dagen och Maja sover middag. På söndag kommer Julia och Eric hem. Jag längtar så jättemycket efter dem, de är i Turkiet och har det jättebra. Men nu vill jag ha hem mina glin..

I måndags fyllde Maja tre år! Tre hela år! Stor tjej! Hon talade om för mig att när man fyller år så får man ballonger, partyhattar och tårta. Ok, check! Det fixade vi och slängde in några paket dessutom :-) Hon fick en rosa Hello Kitty sparkcykel som hon blev omåttligt glad för.
Hattar hade vi även när vi var uppe i Brandbo på kräftfiske/kräftskiva..
Mer släkt har vi besökt, ett besök ute i skärgården hos Lena och Tom hann vi med, det sista förmodligen eftersom det nu ska säljas. Livet går vidare.

Rackarns mysig hängmatta hade de där tyckte Maja.Bilder från ett fantastiskt Kroatien kommer sedan, Julia har dem i sin dator.RSS 2.0