Fångsten

Det lönar sig med trick or treat på västkanten i Oslo! Hushållen verkar ha bunkrat upp med prima godis. Långt ifrån de äpplen och torra godisbitar man själv fick när man gick påsk-kärring på Gotland för evigheter sedan...



Vi har också haft en massa ungar här och våra mumier är nu nästan slut..

Redo för buset

Kom igen nu då alla monster och spöken! Vi är riggade till tänderna med monstergodis. Mashmallows med vit choklad och svarta ögon= mumier....Moooaaah!

Eric är ute och busar så honom lär vi väl se snart.


Halloween hairdo

Maja gick till barnehagen med ett skelett dinglande i håret idag. Hon tyckte att det var bra att det hängde där bak så hon inte kunde se det eftersom det var lite läskigt. Det kostar på att vara cool.


Systrar

Eric stack iväg till sin kompis Herman igår kväll och har ännu inte synts till. Det blev övernattning och idag har han varit och badat med två kompisar. Det märks här hemma på Maja när Eric är borta, hon blir enormt rastlös och..jobbig. Stefan tog med henne på en tur upp till Tryvann vinterpark och kollade in utbyggnaden av slalomanläggningen. Jag fick lite lugn och ro och hann skriva lite på uppsatsen. Julia sov till efter 12....
Nu på eftermiddagen har Maja hängt med Julia, fått spela Talking Tom på hennes iphone, stor lycka!



Vi har haft lite halloweenfirande med cupcakes.



Igår kom det skockar av utklädda ungar och ringde på dörren. Vi var dåligt förberedda men lyckades skrapa ihop tillräckligt med godsaker för att hålla dem stången.


Härliga lördag

En förmiddags promis i parken med bästa barnen!



På vägen hem handlade vi musslor och räkor. Julia ska på fest ikväll så Eric och Stefan ville passa på och ha skaldjurskväll. Vad Maja och jag ska äta är oklart ännu...Kanske något med kantareller...
Hösten är bra mysig! Min favoritårstid!

Grått och gult

Idag har Oslovädret bjudit på grådask och lite duggregn. Jag har suttit inne och läst och det blev så mörkt här inne att jag kände mig dåsig och trött efter några timmar. Så det blev en rejäl promenad i Frognerparken. Underbara Frognerparken, den är bra i alla väder! Härligt med alla gula höstlöv virvlande runt! Det gav ny energi!



Ikväll har vi unnat oss ledigt i köket, vi har ätit sushi, nachos och lite olika tapas. Fredagslyx!

Tidigare hade Eric sina kompisar Jonas och Karl här, de spelade och tittade på film. Lite popcorn slank ner också..



Vi har tittat på Skavlan, passar oss som handen i handsken med det norsk/svenska perspektivet.
Nu ska jag gå och lägga mig och fortsätta läsa(kurslitteratur tyvärr..)

Strömstad

Idag har jag varit i Strömstad och handlat mat. Den här gången var det mycket trevligare att åka dit mot vad det brukar vara eftersom Julia följde med mig!

En riktig mysdag med god lunch och en massa ärenden.




Så här såg vår baklucka ut efter handling. Ingen lek...



Julia passade på att (FÖR TREDJE GÅNGEN!) ta hål i öronen. Ont gjorde det..



Jag fick trösta med lite klädshopping på "The NewYorker". Vad ska man annars ha mammor till?



Vid spisen

Idag har jag stekt en herrans massa köttbullar, man kunde nästan tro att julen stod för dörren.. Nej, det är ju ett tag kvar men på Majas barnehage har de internationell matvecka och vi ska bjuda alla på köttbullar. Svenska köttbullar. Och det är de, för köttfärsen är svensk och inhandlad i Stömstad.




Apropå ingenting eller kanske apropå runda, så här stora har de fina missarna blivit!




Visst är de hiskeligt fula! :-)

Jag och lingvistiken..

Nu finns det inga ursäkter kvar, tentan är nästa vecka och det är dags att öppna böckerna. Tycker så jättesynd om mig själv. Tröstar mig med tänt Voluspa-ljus, gott thé från Pukka och musik av Robyn. Hjälper sådär..



Well, you tell me!!




Mys i höstmörkret

Jag har pluggat som en tok idag, Stefan har bytt däck och tvättat Volvon (med Maja som stor hjälp...)

Eric och jag bakade en äppelpaj på eftermiddagen för att rädda upp dagen lite.



Sent ikväll kommer Julia hem, tåget kommer in till Oslo S vid tiotiden ikväll.
Hittade en fin sommarbild i datorn på Julia, vad det känns avlägset redan fast det bara är två månader sedan..




Hemma i Täby.... Om 8,5 månader flyttar vi hem igen. Först kändes det som väldigt kort tid men så kom jag på att det är ju lika långt som en graviditet och det är ju jättelång tid, så vi kommer nog hinna med en hel del här i Norge innan det är dags att packa ihop och lämna.
Det var mycket om tid.. nu är potatisen klar om fem minuter, det är det aktuella perspektivet!


Lördagsgodis

Att det är lördag idag det hade Maja koll på, det var det första hon sa i morse, att idag får man köpa lördagsgodis!
Hur hon kunde veta det har jag ingen aning om, kanske för att hon inte skulle gå till barnehagen..

Vi tog trikken ner till Aker Brygge, Eric, Maja och jag för att gå till BR och för att köpa godis. Det blev ett par Hello Kitty gymnastikskor till Maja också eftersom hennes Sketcher bling bling skor nu verkligen är för små.



Det här med lördagsgodis är inget man skämtar om.. Maja är som en piraya, tro inte att hon bjuder!



Sötnosar på trikken..

Nu har vi ätit önskemat, Eric önskade sig tacosallad och gud så gott det var! Lite senare ska vi ha lite mys med film, en gammal James Bond och en grym Gino. Den står förberedd i köket och innehåller banan, körsbär, persika,jordgubbar, hallon, blåbär, kiwi och vindruvor. Ovanpå detta självklart riven vit choklad.
Snart ska den in  i ugnen....


Övning ger kanske färdighet, men när?

 Vi har nu för andra gången köpt Photoshop. Den första är installerad på en stationär dator som vi inte använder, skivor och koder är borta. Nu gör vi ett nytt försök, nya Elements 10 är nu installerad både på laptopen och Julias mac. Men inte går det något vidare utan utbildning det här. Jag har nu lyckats importera en bild, ta bort myggbett och göra bilden svart/vit. ÅÅÅÅ wow!  Och jag förstår inte hur jag ska hantera programmet. Frustrerande.

So far, inte mer än detta:


Freeedag!

I natt har jag sovit uselt så hjärnan har varit som tuggummi, ingen idé att plugga. Det får bli mer av den varan i helgen tyvärr. Försöker ju annars att göra det mesta i veckorna så man får lite känsla av ledigt också.

Jag hittade Peak jackan till Eric och den är så fin!!!



Julia har satt sig på tåget för att hälsa på moster och mormor i helgen. Lite lätt kaos innan avfärd men jag hoppas att hon har det bra på tåget nu. I morgon ska de på Afternoon Tea på Sundbyholm Slott, jo jag tackar jag...

Pinsam mamma tog även kort på tåget innan jag lämnade henne där.




Torsdag=pannkakor

Vi äter nästan alltid soppa och pannkakor på torsdagar. Nu åt vi soppa igår så det blev bara pannkakor (med sylt och grädde) idag. Dubbel sats eftersom Eric hade sina kompisar Jonas och Rasmus här.



Maja hängde med grabbarna så gott hon kunde. Hon åt i alla fall lika mycket grädde ( men inte lika många pannkakor)



Jag hade egentligen tänkt åka ut till Sandvika storsenter ikväll och försöka få tag i en jacka till Eric. Den jag är ute efter är slut i rätt storlek överallt men ska finnas där.. Men jag oooorkar inte så det får bli i morgon. Fin är den och varm så jag hoppas jag hittar en till slut.



Julia har matteprov i morgon..ingen favorit men hon pluggar järnet....


Filminspelning

Utanför vårt fönster riggas det upp för filminspelning. Det är ett herrans roddande och tjoande.



Ja, nu sitter jag allt på första parkett! Är så nyfiken på vad det är som ska spelas in! De är nog inte klara än på ett par timmar med riggningen, nu kom det en kranbil också. Antar att det ska spelas in i kväll. To be continued.....

Walk a mile in my shoes

Idag har det inte hänt så mycket, jag har pluggat och försökt mota bort en förkylning. Julia har haft en massa skolarbete, prov och inlämningar och jag har just tvingat bort henne från datorn och som enda mamman i världen bett henne att göra något onyttigt, typ facebooka eller något.

Maja tycker att dessa stövlar passar henne. Ja, det passar väl henne att sikta högt, hon förstår inte ordet nej. Hon tror nog att det här hennes stövlar nu. De passar ju :-)


Ny vecka

Så har gästerna åkt, barnen och Stefan är på skolan och jag ska komma igång och skriva på min uppsats var det tänkt. Fick mig ett gott skratt när jag läste Josehine Bornebuschs blogg och hittade denna!






Med den startar jag min vecka! Och lite örtthé.

Lugn och skön söndag

En lugn och skön söndag har vi haft. Pelle och Carita kom igår eftermiddag ocg Erics kompis Herman sov över så det var fullt här hemma.Efter en långsam morgon åkte hälften av oss upp till Holmen kollens hopptorn. Maffig utsikt och fantastiskt väder!




Sedan åt vi en god lunch, slappade lite som en söndag kräver och tog sedan en promenad i Frognerparken. Stefan stannade hemma och preppade middagen. Vi andra njöt av hösten i parken.






Att få fånga alla mina tre på en bild är ovanligt. Mina hjärtan!





Vi har haft en så mysig och trevlig helg med Pelle och Carita. Är så glad att de tog sig tid och kom hit!




Maja älskar löven!

Cup igen..

Denna gång på hemmaplan, det var hemmaklubben Frigg som anordnade. Första matchen började 08.30 och vid 11.30 var det klart. Storstryk i alla matcher. Det har aldrig hänt killarna som är vana att vinna. Tränaren slet sitt hår men det gick som det gick. Eric spelade dock bra, hade ett målassist och stoppade ett par farliga anfall. De var duktiga allihop men fick inte till målen och turen var inte på deras sida idag.

 
 Eric lyssnar på tränaren, Per.



Mindre glatt lag..



En pokal till samlingen.  Nu bakar vi äppelkaka och väntar på att Pelle och Carita ska komma. Eric har sin kompis Herman här som ska sova över. Maja kallar honom för "mannen". Coolt tycker han och Eric... 

Ett skutt över gränsen..

Erics astmamedicin är slut och jag vågar inte vara utan, han är inte helt bra ännu heller. Så det var till att sätta sig i bilen och köra till Strömstad.

Hej hopp Sverige!



Nu är jag hemma igen, handlat astmamedicin, vin, en massa mat och godsaker.
I morgon är det cup igen, Eric har första matchen kl 08.30. Riktigt kul är att i morgon anländer besök från Sverige, Pelle och Carita!Ska bli så kul!

Viktigt

När vi tar den korta promenaden till Majas barnehage på morgonen är det några saker som är väldigt viktiga för Maja.
1. Att man får gå i löven. Underbart, så höstigt!



2. Att man får öppna grinden.



Och i morse talade Maja om för mig: " heter inte votter, heter faktiskt VANTAR!" Lite språkfunderingar från en treåring som har helt koll på de norska orden och de svenska och använder de norska bara på barnehagen. Ibland kan hon sitta och säga vad olika ord heter på norska, det tycker hon är lite konstigt att säga inför oss och hon blir lite generad då. Sötis!

Beslutsångest

Eric skulle spela cup ikväll men jag var mycket tveksam till att det var en bra idé nu när astman äntligen börjat ge med sig. Men han gick runt här som en osalig ande och ville så förtvivlat gärna spela så jag gav med mig. Och det gick superbra! Erics lag var ihopslaget med att annat och saknade målis. Passade Eric fint som inte skulle springa för mycket. 5 matcher och bara ett enda mål insläppt! Och laget vann alla sina matcher!



Firar med en vurre!

Eftersom jag glömt att köpa bröd idag fick jag slänga ihop lite här på kvällskvisten- lite rågsiktsfrallor. Julia och jag har smakat, ååå det är så gott med nybakt bröd! Det var lite vört i dem så nu fick vi vittring på jul!






Oslos skolor stänger idag

Fick just ett samtal från Erics lärare om att de måste skicka hem alla elever:

"Oslo-skoler stenger på grunn av eksplosjonsfare

Alle skolene i Oslo stenger eller endrer undervisningen torsdag på grunn av eksplosjonsfare i brannslukkingsapparater"

Ja, det är ju inte den effekten man vill ha av sin brandsläckare...

Kort dag idag m a o.

Söka kurser

På söndag är det sista ansökningsdag för vårens kurser på universitetet. Har lite svårt att tänka på det nu eftersom jag innan dess ska ha överlevt och inlevererat en kandidatuppsats.
Men det är ganska kul att surfa runt och kolla kursutbudet, det finns de mest otroliga kurserna att läsa,vad sägs om Fotbollshistoria? Kanske inte min grej...

Något som är min grej är en kurs jag ska söka som tangerar till min uppsats i engelska. Den kursen ges av Oxford University. Bara det liksom....

                                  


I like!! A lot.
Just nu lutar jag åt Statsvetenskap, men kan ju ändra mig många gånger innan söndag. Vad som helst som inte innehåller lingvistik egentligen. Eller för mycket matte.

Vilket sommarställe!

Vi vill ha! En stor gammal gotlandsgård med 8 hektar mark, rätt att bygga sjöbod, stor park till trädgård. Behöver rustas och fixas men jag och Stefan vill ha!!!






Höstdag

Underbart höstväder ute! Jag känner mig hyfsat i fas med skolarbetet så jag passade på att göra lite ärenden som aldrig blir av på stan. Och fick mig en skön promenad i solen.
En tidningskorg till Julia hittade jag på Home & Cottage. Där hittade jag också mitt nya favvo-thé- Pukka. Den här gången blev det smaken lakrits/kanel. Sjukt gott örtthé!




Ny duschcreme inhandlades på Body Shop och sedan en sväng förbi grönsakshandlarn på väg hem.
Det är så kul att handla här! Allt finns och allt är super-duper fräscht!
Idag blev det inte så mycket, lite mandelpotatis till middagen (Hemlagade köttbullar och mandelpotatismos), lite äpplen och en gurka. Men vilket ställe det är!



Den gemensamma nämnaren?

Det finns en gemensam nämnare för allt jag gjort idag.

Jag har:

Varit och köpt duntäcken till familjen så att de inte ska frysa. Vår fina våning ligger i ett gammalt hus (1905) och det är lite dragigt.



Tomt och skönt på IKEA en måndag förmiddag.

På eftermiddagen kom Eric hem tillsammans med sin kompis Jonas. Så här såg det ut i vår matsal när de gjorde läxorna på golvet....




Till middag blev det korvstroganoff och ris. Maja gillar ris, hon åt bara ris, direkt ur skålen när de andra var färdiga.



Det fanns lite energi kvar på kvällen så jag bakade kanelbullar, för att det är höst och då måste man ha det hemma.



Och den gemensamma nämnaren är.... Sverige!

IKEA- självklart
Erics kompis Jonas mamma är svensk (ja..långsökt jag vet..)
Korvstroganoff- svensk falukorv
Kanelbullar- blir det svenskare?

Ok, jag är inte så assimilerad.


Dagens bättre beslut

Vi fick ju rädda upp oss efter korvgrillningsfadäsen. På eftermiddagen slängde vi ihop århundradets marängswiss, jisses så gott det var! Killarnas fina maränger, Ben&Jerryglass, bananer, oreokakbitar och chokladsås.



Kul var det också..tydligen. Fnissiga killar!


!

Soprent!!

Dagens dåliga beslut

Vi blev lite rastlösa efter att ha drällt runt här hemma under förmiddagen. Stefan och jag satt båda och pluggade och barnen spelade och tittade på film. Så vi tänkte att vi tar en liten promenad till parken och grillar lite korv och sparkar lite boll. Sagt och gjort, vi packade i hop picknickkorgen och skulle just ge oss iväg- när det börjar regna.. Det har inte varit över 10 grader idag så det blev riktigt råkallt. Då bestämmer vi oss för att grilla i allafall- men på vår bakgård.. hm?
Julia och Olivia slapp men de andra fick följa med och det blev en plåga. Fy så kallt och ... puckat!



Kaaalllt!! och regnigt..



Nämen så mysigt att sitta under balkongen och äta korv för att det regnar som attans!

Ibland undrar man verkligen över de beslut man fattar....

Hard Rock Oslo

MÄTTA! Tur att tricken tog oss hem för vi är så mätta att vi knappt kan röra oss..


Till desserten kom hela personalen och sjöng...



Maja gillar också Hard Rock, man behöver inte sitta så still här.


Och dessa underbara, fantastiska, ljuvliga BALLONGER!


I morgon ska vi fira Wille innan de åker hem igen. Det blir marängswiss med hembakade maränger, Wille och Eric har hjälpt till. Blå och rosa blir det, mest blåa, det är ju en killfödelsedag..





Hipp hipp

Idag fyller söta Olivia 13! Vi firade henne med brunch och presenter. Wille, som fyller år om en vecka fick också sina presenter.
Maja anser att partyhatt är obligatoriskt- vi andra passade..





En massa mat, köttbullar, korv, mozzarella, tomater, amerikanska pannkakor, bär, ägg, smoothie, tårta,bröd..




Nya skidor och skidresa var en del av presenterna.



Här ska det åkas skidor, banne mig!

Nu ska vi snart ta oss ner till Hard Rock Café och fortsätta fira!

Båthäng

Oj vad det ar blåst! Vågor höga som hus. Tur att båten är stor så det går ganska stabilt.

Humöret har dock varit på topp!



Kollar in var livbåtarna är. Bara utifall att.



En liten stund i baren, ett glas vitt till mig alkoholfri cocktail åt barnen.



Tänk att man aldrig tröttnar på att titta på havet..

       

Mer hyttnytt. Man kan retas med sina  fötter i syrrans ansikte, ej populärt. Prova nya Chanel lipglosset var populärare.. Men på det hela taget kommer de väldigt bra överens. Mina fina!

Köpenhamn

Så har vi då avverkat Köpenhamn, eller Köpendanmark som Stefan säger. Den danska huvudstaden bjöd på regn och åter regn.. Men det bekom inte oss, vi shoppade loss i alla fall. Och fikade och åt.



Eric på Stöget.



Fikapaus... På Illums översta våning. Vi köpte lite roliga prylar här på inredningsavdelningen.



Vad vore väl Danmark utan sina wienerbröd med choklad!! Vi njöt bara av dessa med ögonen, med ett fönster som säkerhetsmarginal..



Efter att vi shoppat järnet i timmar började vi få slut på energi. Då hittade vi en italiensk restaurang som serverade dessa fantastiska pizzorna med pesto. Vet inte när jag senast var så mätt..

Nu är det bye bye till Köpenhamn och dags att bege sig hem mot Oslo.

Till sjöss

Kl 17 lämnade vi Oslo för att i morgon förmiddag nå Köpenhamn. Vi har småshoppat lite, ätit lite och slöat i vår fina hytt en del.

Eric har roat sig i spelrummet, buskul!



Julia och jag har suttit på samma våningsplan vid cafét där det finns internet. Och nätat, jag mest skolrelaterat dock, och druckit latte.



Nu har de båda gått till hytten, jag ska också skriva klart och bege mig dit. Vi kan se på en film kanske.. I morgon vaknar vi med sjöutsikt och en buffé frukost väntar innan vi tar oss an Köpenhamn!

Snart dags

Vi ska snart börja packa. I eftermiddag hoppar vi på färjan till Köpenhamn! Eric mår helt ok, inte helt frisk men vi får ta det lite lugnt. Hoppas Stefan och Maja får det mysigt här hemma. Stefan får lägligt nog besök av en kompis från Täby och i morgon kväll kommer Wille och Olivia.



Ta färjan från Oslo till Köpenhamn

Ströget, here we come!

Kanelbullens dag

Idag blir det kanelbullar till frukost här i Oslo. Norge firar inte kanelbullens dag men vi bakade igår så att även Majas barnehage ska kunna fira det med henne.
Annars väntar jag nervöst på snabb återhämtning för Eric som idag på morgonen (nog) är feberfri. Mycket astmahosta och tätt är det ännu men vi hoppas att han ska bli bra inför vår lilla Köpenhamnstripp i morgon.


Händelserik helg

Vilket tempo vi har haft i helgen! Vi åkte till Stockholm i fredags morse. Eller, vi startade på morgonen, det tar ju en stund att köra nästan 55 mil. Maja lämnades hos svärisar i Karlstad som också bjöd oss på brunch ute i det fina vädret. Runt 15.30 checkade vi in på Rica hotel vid Hötorget. Ah, härligt att vara mitt i stan! Men vi stannade inte utan drog till Sollentuna för att titta på kattungarna. Men så söta! Lite orolig är jag dock för Stefan blev ganska allergisk när vi var där. Jag hoppas att det beror på att de var så många katter där och att de små är liksom giftigare. Till och med jag kände av lite.



Sedan vidare till Täby och jaga efter astmamedicin som Eric lyckats PACKA UR sin väska. Arghhh!
Hade tur, apoteket i Täby C hade EN förpackning..

Helgen har sedan varit jätteskön, Julia och Eric har varit hos Patrik och haft en mysig helg och vi har bjudits på middag, först hos Lisa och Micke på fredagen och sedan hos Stina och Guy på lördagen. Därtill hotellfrukost. Mmmm! Tänk så bra man kan ha det!



Stefan och Micke är överens om allt.



Vilken tur vi har som har så härliga vänner!

Och på lördagen kom Gabriella in till stan och shoppade med mig. Och fikade. Helt perfekt! Stefan hade lite att läsa så det passade oss finfint att strosa runt. På em hade Stefan bokat biljetter till Zpanska flugan som går på Chinateatern. Där står vi och väntar på att gå in när någon harklar sig bakom mig och där står min syster och hennes Mats!! Vad är oddsen för det?? Jodå, de skulle på samma föreställning och satt bara ett par rader framför oss. Så kul att träffa på dem!
Vår supersociala helg avslutades med ett besök hos familjen Ulbricht i Täby, sedan upphämtning av barn i Täby, vidare till Karlstad, en till unge och lite mat, handla mat...och vidare hem till Oslo..PHU!!!



Julia framför Konserthuset.



Kantarellskog för stadsbor....


Nu är vi då hemma igen och Eric är tvärsjuk. Vi har varit hos läkaren och fått penicillin ni på förmiddagen så nu ska det väl bli bättre!! Vi ska ju till Köpenhamn på onsdag!

RSS 2.0